Belső ellenőrzés

Vállalkozásunk kizárólag belső ellenőrzési rendszerek kiépítésével és azok működtetésével foglalkozik a 370/2011.(XII.31.) korm. rendelet és a köztulajdonban álló gazdasági társaságokra vonatkozó 339/2019 (XII.23.) korm. rendelet szerint. Ennek keretén belül a teljes ellenőrzési mechanizmust elvégezzük, a szervezet kockázatelemzésétől kezdve, a vizsgálatok objektív lebonyolításán át az éves beszámoló elkészítéséig. 

Minden partner esetében szükség van az ellenőrzéshez szükséges alapdokumentáció elkészítésére (belső ellenőrzési kézikönyv, melyet kétévente felülvizsgálunk; ellenőrzési terveket készítünk (stratégiai és éves, folyamatfeltárás, kockázatok feltérképezése, kockázat értékelés, ellenőrzési nyomvonal; az ellenőrzés lépéseinek dokumentálása és az éves ellenőrzési beszámoló elkészítése));

köztulajdonban álló gazdasági társaságok számára egyedi megoldásokat dolgoztunk ki a belső kontroll rendszer kiépítésére és a belső ellenőrzési feladatok működtetésére vonatkozóan egyaránt. A megfelelési tanácsadói munkakörhöz is biztosítani tudjuk a szakmai feltételeket.

Segítséget nyújtunk a belső kontroll rendszer módszertani feladatainak megszervezéséhez vagy felülvizsgálatához. Ennek keretében megtörténik a teljes belső kontroll rendszer átvilágítása, igény szerint a belső kontroll rendszer teljes körű bevezetésének felügyelete, az eljárások kidolgozása, igény szerint oktatási tematikával egybekötött belső képzéssel együtt.

Szerződött partnereink díjmentesen jutnak a revisionSOFT Belső Ellenőrzési Informatikai Rendszer teljes körű használatához. 

Aktualitások

2021. évi tervezési segédlet

Megjelent a tervezési és beszámolási segédlet a PM honlapján
tovább

Gtbkr. irányelv megjelenése

A Pénzügyminisztérium kiadta az irányelvet és a kézikönyv mintát a köztulajdonban lévő gazdasági társaságok számára
tovább

Alapok a köztulajdonban álló gazdasági társaságok belső ellenőrzésének kialakításához

Számos megkeresés érkezett hozzánk, ami a rendszer alapjait érintette, ezért készítettünk egy gyakorlati menetrendet
tovább

Elérhetőségeink

Szalkay Belső Ellenőrzési Iroda
Cím: 4400 Nyíregyháza, Rózsa u. 37/B

Telefon: 30/627-7093
E-mail: iroda@szalkay.hu