Rólunk

Cégünk az ezredfordulón alakult azzal a céllal, hogy a belső ellenőrzés területén jelentkező szakmai és humánerőforrás hiányt pótolni tudja. Tevékenységünk kezdetektől a belső ellenőrzési rendszerek kiépítésére, a belső szabályozási folyamatok kialakítására és a "minőségi" ellenőrzések lefolytatására irányult. Több szervezet és társaság látta meg azt, hogy a főállású foglalkoztatás helyett sokkal célravezetőbb és költséghatékonyabb lehet a független külső szakértő megbízása ezen a területen is.

A belső ellenőrzésen túl a gazdaság más területein is a professzionális szolgáltatást tekintjük a legfontosabbnak, ezért ügyfeleink az ellenőrzések lefolytatása után is rendszeresen igénybe veszik egyéb szolgáltatásainkat is (revisonSOFT Belső Ellenőrzést Támogató Rendszer, külső minőségértékelés lefolytatása, szabályzatok véleményezése, ÁSZ ellenőrzésre való felkészülés, felkészítés, stb).

Kiemelt feladat az IIA normának megfelelve a külső minőségértékelések lebonyolítása is, melyet a magyarországi belső ellenőrzési szervezeteknek ötévente kötelezően el kell végeztetniük. Ehhez mi önálló és egyedi módszertant dolgoztunk ki, amihez évtizedes tapasztalatunk nyújtott kell alapot. 

A cég mind tevékenységeit, mind humán erőforrásait tekintve dinamikusan fejlődik, így egyre magasabb színvonalon képes kiszolgálni ügyfélkörét. A sok éves ellenőrzési tapasztalat, gyakorlat és a megszerezett tudás lehetővé teszi, hogy ma már a Strukturális Alapok pályáztatásának és elbírásának folyamatát is ellenőrizzük, mely tevékenységünket a KEHI 2003-ben sikerrel akkreditálta. A cég vezetője az IIA Nemzetközi Belső Ellenőrzési Szervezet (The Institute of Internal Auditors) tagja, illetve nyilvántartásba vett belső ellenőrzési szakértő (5113683). Jelen pillanatban már az ország 5 nagyvárosában (Budapest, Debrecen, Hajdúböszörmény, Kecskemét és Nyíregyháza) vagyunk elérhetőek, de szeretnénk ténylegesen országos lefedettséggel rendelkezni, további területi irodák felállításával minden megyeszékhelyen.

Aktualitások

2020 évi tervkészítés

Megjelent a tervezési segédlet a 2020. évi belső ellenőri tervek és beszámolók elkészítéséhez
tovább

Jogszabály változás

a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló törvény kiegészült a belső kontroll és belső ellenőrzési folyamatokkal
tovább

Belső kontroll a köztulajdonban álló gazdasági társaságoknál

Hamarosan a köztulajdonban álló gazdasági társaság vezető tisztségviselőinek is belső kontroll rendszert és belső ellenőrzési rendszert kell majd működtetniük
tovább

Elérhetőségeink


Szalkay Belső Ellenőrzési Iroda
Cím: 4400 Nyíregyháza, Rózsa u. 37/B

Telefon: 30/627-7093
E-mail: iroda@szalkay.hu

Segíthetünk?