Belső ellenőrzési szolgáltatás felszámoló társaságoknak

 3. § (1) A felszámolók névjegyzékébe az új felszámolók felvételére szolgáló nyilvános pályázatot a Kormány – a bíróságoknak az Országos Bírósági Hivatal elnöke útján jelzett bírósági ügyforgalmi adatait mérlegelve, valamint a felszámolók jogszabályi feladatainak változása miatt indokolt esetekben, továbbá a (16) bekezdés szerinti keretszám feltöltése érdekében – az igazságügyért felelős miniszter útján írja ki. Hétévenként új névjegyzék felállítására kell pályázatot kiírni.
c) a pályázónak rendelkeznie kell függetlenített belső ellenőrzési rendszerrel és belső ellenőrzési szabályzattal, a felszámolói tevékenységre irányadó feltételek fennállásának vizsgálata és a felszámolóbiztosok, továbbá a foglalkoztatottak és a megbízottak tevékenységének ellenőrzése érdekében,

(7) A (6) bekezdés c) pontja szerinti feltételt akkor kell teljesítettnek tekinteni, ha a belső ellenőrzési rendszer kiépítése és működtetése megfelel a belső ellenőrzési szakmai módszertani ajánlásoknak is.

Cégünk vállalja partnerei számára a függetlenített belső ellenőrzési rendszerének kialakítását és működtetését az említett kormányrendelet feltételeinek megfelelően. Vállalkozásunk évtizedes múltra tekint vissza a belső ellenőrzési rendszerek megvalósításában és azok működtetésében; megfelelő referenciákkal rendelkező, belső ellenőrzési szolgáltatások végzésére jogosult Iroda lévén. Munkatársaink segítségével könnyen és szakszerűen tudja megoldani az Önre háruló belső ellenőrzési feladatokat.

Aktualitások

2021. évi tervezési segédlet

Megjelent a tervezési és beszámolási segédlet a PM honlapján
tovább

Gtbkr. irányelv megjelenése

A Pénzügyminisztérium kiadta az irányelvet és a kézikönyv mintát a köztulajdonban lévő gazdasági társaságok számára
tovább

Alapok a köztulajdonban álló gazdasági társaságok belső ellenőrzésének kialakításához

Számos megkeresés érkezett hozzánk, ami a rendszer alapjait érintette, ezért készítettünk egy gyakorlati menetrendet
tovább

Elérhetőségeink

Szalkay Belső Ellenőrzési Iroda
Cím: 4400 Nyíregyháza, Rózsa u. 37/B

Telefon: 30/627-7093
E-mail: iroda@szalkay.hu